Expozitia ”Sinaia – Arta continua”


Expoziția ”Sinaia – Arta continuă” cuprinde lucrări inedite în arta românească și nu numai – sculptură în fir continuu de sârmă – autor Doru Mărculescu.

Desenul-sculptură în sârmă este o artă relativ nouă și non-conformistă. Ceea ce aduce însă autorul nou în acest domeniu este faptul că toate creațiile sunt realizate în fir continuu, adică dintr-un singur fir de sârmă, fără nicio lipitură sau sudură.

Sârma folosită este din import, specială pentru modelaj, de 1 mm (sau 18G) și este disponibilă în diferite culori (cele mai folosite fiind cea aurie și cea neagră). Datorită folosirii unei sârme de cea mai bună calitate (non-tarnish sau GILT) creațiile sunt garantate împotriva degradării. Pentru protecția suportului se recomandă totuși a se feri de temperaturi ridicate și de umezeală.

Doru Mărculescu (n. 05.03.1967) este artist plastic autodidact, un om care crede în bine și frumos, căsătorit cu Mena – alt artist al familiei, specializat în tablouri vii și naturale create din mușchi și licheni stabilizați, tată a doi copii: Bobo – absolvent de Arte Vizuale și Bebe – Psiholog. Deține o Galerie de Artă în Sinaia pe Esplanada Aosta unde sunt expuse zeci de lucrări dintr-un portofoliu de peste o mie de creații care pot fi vizualizate aici: https://artasarmei.com/.

După o evoluție sinuoasă în carieră, de la brokeraj în asigurări până la director general, de la antreprenoriat la corporatism, de la șomer până la doctorand, și-a descoperit la jumătatea vieții adevărata menire, cea de creator de frumos.

Absolvent a două facultăți și a unui MBA Magna cum laude, trainer și tutor de Marketing, speaker și expert în consultanță, ghid internațional de turism și posesor al Brevetului de Turism, absolvent al cursului de mozaic la Studio Arte del Mosaico din Ravenna (Italia) și atestat ca Art Consultant de Institutul de Management al Artei ARTMARK, are numeroase preocupări artistice, dintre care menționăm:

Sculptura în sârmă este o pasiune căreia își dedică întregul timp, iar pentru a vă convinge de aceasta îl puteți vedea lucrând non-stop la Galeria de Artă din centrul orașului Sinaia, reușind astfel ca în decurs de 4 ani să depășească 20 (douăzeci!) de kilometri de sârmă modelată.

Mai multe despre autor aici: https://bit.ly/2lQgQWx.