Ianuarie – Reclama „Apele Minerale Naturale Sinaia”


Reclama pentru „Apele Minerale Naturale Sinaia”

Distribuita de Oficiul de Turism Sinaia

La inceputul secolului XX, apele minerale naturale din Sinaia erau captate si imbuteliate de catre Eforia Spitalelor Civile si folosite in scop comercial sub denumirea de „Apele Minerale Naturale Sinaia”.

Reclama apelor minerale din Sinaia o puteti admira in sala „Istoria orasului” aflata in cadrul Castelului Stirbey – Muzeul Sinaia.

Apele Minerale Naturale Sinaia erau comparate cu Apele de Evian si erau recomandate de doctori balneologi pentru preventie, dar si ca ajutor in tratarea unor boli. Compozitia chimica a apelor minerale captate in Sinaia facea ca aceste ape sa fie recomandate pentru numeroasele efecte benefice pe care le puteau avea asupra sanatatii.

Compozitia chimica:

Clorur de Potasiu  2,2mg

Sulfat de Potasiu  3,9mg

Sulfat de Sodiu  59,7mg

Sulfat de Calciu  11,7mg

Hydrocarbonat de Calciu  278,7mg

Carbonat de Magneziu  56,9mg

Hydrocarbonat de Fier  urme slabe

Hydrogen Sulfurat  (liber) urme

Acid salicilic  11,6mg

Mineralizare totala 424,7 mg

(dupa dr. E.M.Cociasu)

Apele Minerale Naturale Sinaia erau utilizate in preventia si tratarea bolilor de rinichi si stomac, a hipertensiunii si a bolilor cardiovasculare, favorizau procesele metabolice si absorbtia de calciu in organism si ajutau la eliminarea stresului si reglarea nivelului de glucoza in sange. Acestea erau, de asemnea, folosite in curele de detoxifiere a organismului.

Apele Minerale Naturale Sinaia erau distribuite in principalele magazine din Sinaia si Bucuresti si in Palace-Hotel Sinaia.

Text: Ana Sarandi